Cum sa creezi Echilibru dintre Interiorul Casei si Exteriorul Casei?

SFATURI PRACTICE’14 NR. 1.

“Când ești sigur că este casa ideală a visurilor tale? Atunci când ești fericit de ceea ce vezi în fața ta când vii acasă, când interiorul casei tale se îmbină corect cu exteriorul casei tale atât din punct de vedere al valorii pe care ți-o imprimă cât și din punct de vedere stilistic.” Elena Nechita – un mic fragment din pdf-ul “Casa visurilor mele”

Salut tuturor celor care mă citesc acum!!! Anul acesta am început mai târziu cu realizarea articolelor în cadrul “Decorurilor de Vis”. Acest lucru s-a întâmplat deoarece recunosc că am vrut o perioadă de relaxare pentru mine și familia mea. A fost o vacanță binemeritată, și în același timp cea mai frumoasă vacanță din acest nou an 2014.

Acum recent mi s-a pus o întrebare, simplă și în același timp complicată – în legătură cu un subiect legat de:

“Cum recunosc eu dacă interiorul unei case se combină cu exteriorul casei?” sau “Cum să creăm echilibru dintre Interiorul Casei și Interiorul Casei?”

Cu teoria stăteam foarte bine, să explic am încercat în felul meu, dar totuși am văzut în continuare o privire ușor nedumirită pe chipul lui. Oare am folosit cuvinte prea grele? prea tehnice? ori i-am dat de gândit prin noțiunile pe care le dețineam? Poate răspunsul adevărat la aceste întrebări nu le voi primi niciodată… sau poate da… cine știe. Așa că datorită lui, lui Sorin M. scriu acest articol.

Poate la prima vedere vei spune și tu că acest articol pare cât se poate de simplu, de ridicol și fără vreo legătură directă cu Decorurile de Vis, … însă dacă privești puțin în adâncul subiectului, vei vedea ca și mine… cu cât intri mai adânc în miezul problemei și îl vei înțelege în adevăratul sens al cuvântului vei ajunge ca și mine … și poate ca și Sorin M. să descoperi multe decoruri care nu sunt tocmai “Decoruri de Vis”.

Ai cumpărat casa visurilor tale? Îți dorești să decorezi curtea și grădina? Te-ai mutat în casă nouă?

Așa că fii foarte atent la ce îți voi dezvălui mai jos!!!

  • cea mai importantă regulă de care trebuie să ții cont: dacă alegi un stil de arhitectură la exterior – aceleași tendințe trebuie să se regăsească și la interior, mai exact în aspectul finisajelor, al mobilierului și decorațiunilor. 
  • dacă nu știi de unde să începi: îți recomand să începi cu acoperișul – care poate fi modelat în mai multe feluri, indiferent de materialul folosit, se recomandă să se aleagă o culoare contrastantă față de tencuiala exterioară pentru ca cele două suprafețe să fie delimitate în mod evident la nivel vizual (în acest caz ideale sunt țiglele ceramice).
  • fațadele casei tale nu are nevoie de mai mult de trei nuanțe, accentele ei putând fi puse cu ajutorul pietrei naturale, al lemnului sau a cărămizilor decorative (care se potrivesc perfect cu țigla ceramică); pentru a crea personalitate casei tale, ideal ar fi să alegi nuanțe pastelate sau calde.
  • în cazul în care te hotărăști să aplici tencuieli decorativ – acestea reprezintă o soluție optimă atât pentru exteriorul cât și interiorul unei locuințe – pe lângă faptul că oferă un aspect plăcut, oferă și o protecție bună împotriva umezelii și a factorilor de mediu (având rolul de a marca intrările sau contururile geamurilor).
  • imediat după ce s-au terminat lucrările în casă: primul obiect care se va cumpăra, înainte de colorarea pereților – va fi mobilierul – care se va alege în funcție de dimensiunea și complexitatea construcției; după care se colorează pereții în funcție de tencuiala exterioară.
  • în cazul în care nu ești expert în creare unui Decor de Vis în casa ta – îți recomand să folosești maxim 6 culori: alege o culoare dominantă, după care să te joci cu alte câteva culori pentru a trasa accentele și pentru a crea lumini și umbre (culorile mai închise se potrivesc cel mai bine pentru a accentua zonele pe care vrei să le pui în evidență – în timp ce culorile calde vor atrage atenția prin luminozitate). 

Însă există momente când, în funcție de stilul casei cât și de ne-experiența noastră nu ne descurcăm să scoatem în evidență autenticitatea istorică a casei  - cum ar fi o casă mai veche, de exemplu o casă bătrânească.

Iată cum vom proceda în acest caz: avem la dispoziție 3 variante de pus în practică:

1. să angajezi un specialist care să analizeze fragmente din veche vopsea și să recreeze culoarea originală;

2. să cauți prin liste și mostre de culori și să alegi nuanțele despre care crezi că s-au folosit la începutul construirii casei;

3. înainte de a cumpăra câți zeci de litri de vopsea – observă ce se întâmplă și prin curțile altora – după care alegeți o culoare puternică modernă, iar cu puțin noroc pot aduce rezultate uimitoare.

Deci, ca o concluzie, iată de ce trebuie să ții cont pentru a crea un echilibru perfect între Exteriorul și Interiorul Casei tale: 

1. să ții cont de accente în culori – este o operațiune riscantă, prea multe culori riscă să strice aspectul casei, iar prea puține o simplifică;

2. culorile deschise lasă impresia unei case de dimensiuni mari, pe când cele închise la culoare lasă impresia unei case de dimensiuni mici;

3. culorile contrastante atrag atenția asupra detaliilor arhitecturale (ideal ar fi să rămâi concentrat asupra unei singure familii de culori: ori nuanțe mai închise ori nuanțe mai deschise);

4. ideal ar fi să faci astfel încât să existe un echilibru între toate laturile casei;

5. culorile intense cu timpul devin mai șterse; culorile închise pun probleme de întreținere, absorb căldura și provoacă umezeală în comparație cu culorile deschise;

6. aspectul casei se referă și la nuanța culorii strălucitoare (unde se văd toate imperfecțiunile) sau mate; suprafețele lucioase sunt mai greu de curățat; (culorile se testează prima dată pe o suprafață mică înainte de a o aplica).

Iată cele mai frumoase variante ale casei visurilor tale ca surse de inspirație!

model nr. 1. casa visurilor tale

model nr. 2. casa visurilor tale

model nr. 3. casa visurilor tale

model nr. 4. casa visurilor tale

model nr. 5. casa visurilor tale

Citește  și alte surse similare de tip Sfaturi Practice pentru Tine din “Decoruri de Vis”!!!

1. Casa Visurilor Tale! ( 1 )

Inspiră-te din Pagina de Colaje Foto. Case bătrânești din România!

model nr. 1. Casă bătrânească

model nr. 2. Casă bătrânească

model nr. 3. Casă bătrânească

model nr. 4. Casă bătrânească

model nr. 5. Casă bătrânească

model nr. 6. Casă bătrânească

Înainte de a încheia acest articol, am nevoie de o părere a ta în legătură cu acest subiect: Cum ți se pare casa ta respectă toate regulile a unui echilibru perfect între exteriorul și interiorul casei? Dacă da, ce ți-a atras atenția în mod deosebit? Dacă răspunsul tău este negativ, de ce?

Aștept părerea ta aici la “Comentarii” sau la “Decoruri de Vis” de pe Facebook!!!

Elena și comunitatea Decorurilor de Vis vă urează o săptămână excelentă!!!

Pe această cale Mulțumesc Surselor Fotografice de pe Paginile web care m-au inspirat în realizarea acestui articol în Combinarea corectă a elementelor artistice dintre Interiorul și Exteriorul Casei 2014!!!

Print Friendly
You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>